Et Ben Foran sendt på weekendtur fra Hjørring med stor donation - HjørringAvis.dk

Et Ben Foran sendt på weekendtur fra Hjørring med stor donation

100.000 kr. til den nordjyske forening Et Ben Foran

Får man amputeret en arm, et ben eller en anden kropsdel, kan mange have tendens til at trække sig fra sociale sammenhænge, da en amputation ofte også rammer selvværdet og selvtilliden. Den nordjyske forening Et Ben Foran, der holder til i Hjørring, samler amputerede mennesker og deres pårørende til forskellige aktiviteter i løbet af året. Det sociale samvær er den absolutte førsteprioritet, og derudover er formålet at udveksle erfaringer og få gode råd til bl.a. nyttige hjælpemidler og en hverdag med fantomsmerter.

Med 100.000 kr. fra TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland har Et Ben Foran fået mulighed for at tage på en fælles weekendtur til Ringkøbing, og det glæder de sig til:

– Mange amputerede mennesker har et trist og ensomt liv, fordi de gemmer sig væk og ikke føler, at de er gode nok, når de mangler en del af sig selv. Men selvfølgelig er man god nok og har lige så meget spændende at byde på som menneske, selvom man mangler fx en arm. Med TrygFondens støtte kan vi komme på tur, få nogle gode livsbekræftende oplevelser sammen og ikke mindst bygge vores interne relationer og venskaber endnu stærkere. Det har stor betydning for trivslen og livskvaliteten hos os alle, så vi er utrolig glade for donationen, siger Anette Ørtoft, formand for foreningen Et Ben Foran.

Et Ben Foran udspringer af et projekt på Sygehus Vendsyssel, som ønskede at gøre det bedre for deres benamputerede patienter. I dag er Et Ben Foran en selvstændig forening med knap 50 medlemmer, der mødes 4-5 gange årligt om aktiviteter målrettet amputerede og deres pårørende. Det kan fx være besøg hos en bandagist eller en virksomhed, der producerer hjælpemidler til amputerede. Erfaringsudveksling fylder meget i foreningen, men allervigtigst er det sociale samvær – og det er netop formålet med den kommende weekendtur, der vil byde på bl.a. foredrag, musikalsk underholdning samt besøg i Flamingo Naturpark og Kaj Munks Præstegård.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der står bag donationen som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre trivsel og bidrage til, at flere voksne og ældre deltager i positive sociale fællesskaber og får flere gode leveår med højere livskvalitet.

Heine Callisen Brogaard fra TrygFondens regionale råd sendte fredag den 16-06-2023, Et Ben Foran-medlemmerne godt afsted på deres weekendtur med en officiel overrækkelse af donationen – lige inden gruppen kørte afsted fra A-Z parkeringspladsen i Hjørring med kurs mod Ringkøbing.

Scroll to Top