Madglade børn søges til Madskoler i Hjørring - Nyheder - HjørringAvis

Madglade børn søges til Madskoler i Hjørring

Det bliver med garanti festligt, når Madskoler inviterer børn fra Hjørring indenfor i skolekøkkenet på Lundergårdskolen i uge 31. I år er temaet nemlig fødselsdag, da Madskoler fejrer at have eksisteret i 20 somre. Der er stadig ledige pladser.

Hos Madskoler tager børnene skeen i egen hånd og sender forældrene udenfor (køkken)døren. Sammen med frivillige instruktører kreerer de velsmagende retter, lærer om mad, kostråd, madspild og meget mere – samtidig med at de har det sjovt! Alle børn i 8-12-års alderen kan deltage, og undervisningen vil foregå i dagtimerne fra mandag til fredag på Lundergårdskolen.  

En populær aktiviet

Madskoler arrangeres af foreningen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Aktiviteten er populær og flere steder er der allerede udsolgt.

”De fleste Madskoler i landet er ved at være fyldt op, og mange har været fyldt op længe. Dog er der stadig ledige pladser på Lundergårdskolen i Hjørring. Men det er med at få tilmeldt sig, inden det er for sent,” påpeger Henrik Dalum, formand i 4H.

Meget mere madmod

Madskoler er med til at give børnene madmod, lyst til at smage på nye fødevarer og fortsætte madlavningen derhjemme – både med og uden forældrene.

”Fra vores forældreevalueringer ved vi, at langt de fleste børn får mod på at lave meget mere mad derhjemme, efter de har været på Madskole. Herudover er vi med til at udvide børnenes smagsrepetoire, idet 9 ud af 10 børn – ifølge forældrene – smager på nye fødevarer, mens de er på Madskole. Det sker i særdeleshed, fordi den bedste kur mod kræsenhed er selv at have været med til at lave maden,” fortællerLine Munk Damsgaard, der er ernæringschef og projektleder på Madskoler i Landbrug & Fødevarer.

20. års jubilæum – det skal fejres

Da det i år er 20. gang, der afholdes Madskoler, er årets tema fødselsdag. Og vi kan godt afsløre, at det bl.a. indbefatter, at børnene skal producere fødselsdagskage.

Deltagelse koster 590,- kr. pr. barn for en hel uge. Tilmelding sker på www.madskoler.dk, hvor du også kan læse mere om Madskoler.

Yderligere information:

Jeanette Sørensen, på tlf. 20 12 60 40/ mail jhbs@4h.dk

Fakta om Madskoler Foregår i dagtimerne mandag til fredag og er for børn og unge i alderen 8-12 år Prisen for at deltage på en Madskole er 590 kr. Flere Madskoler er allerede fyldt op, men der er stadig ledige pladser på enkelte skoler Tilmelding og mere information på www.madskoler.dk  
Scroll to Top