Hjørring Avis - Sundhed

5 gode råd om mental sundhed under coronaudbruddet

Coronaudbruddet i 2020 medførte en række udfordringer for menneskers mentale sundhed på grund af isolation, usikkerhed og ændringer i dagligdagen. Her er fem gode råd til at bevare mental sundhed under coronaudbruddet:

  1. Skab struktur i hverdagen: At opretholde en rutine er vigtigt for mental sundhed. Sørg for at fastsætte regelmæssige tidspunkter for at spise, sove, arbejde og slappe af. Dette kan skabe en følelse af normalitet og kontrol i en usikker tid.
  2. Hold kontakten: Social isolation kan føre til ensomhed og stress. Brug digitale værktøjer som videoopkald, telefonopkald og sociale medier til at holde kontakten med venner og familie. Del dine bekymringer og følelser med nogen, du har tillid til.
  3. Dyrk motion og spis sundt: Fysisk aktivitet og en sund kost kan have en positiv indvirkning på din mentale sundhed. Find en motionsform, du nyder, og prøv at inkludere den i din daglige rutine. Spis varieret og nærende mad for at holde energiniveauet og humøret oppe.
  4. Praktiser afslapning og mindfulness: Lær teknikker til stressreduktion og afslapning, såsom dyb vejrtrækning, meditation eller yoga. Mindfulness kan hjælpe dig med at være til stede i øjeblikket og reducere negative tanker og bekymringer.
  5. Begræns nyhedsforbrug og vær kritisk over for information: Overeksponering for nyheder og misinformation om coronaudbruddet kan øge angst og stress. Sæt grænser for, hvor ofte du tjekker nyhederne, og søg information fra pålidelige kilder som sundhedsmyndigheder og anerkendte nyhedsorganisationer.

Det er vigtigt at huske, at det er normalt at føle sig usikker og bekymret under en krise som coronaudbruddet. Ved at følge disse råd og være opmærksom på din mentale sundhed kan du navigere gennem denne udfordrende tid på en mere afbalanceret og positiv måde.

Få hjælp af We.Care

We.Care er en digital platform, der tilbyder online psykologhjælp og terapi til mennesker, der oplever stress, angst, depression og andre mentale sundhedsproblemer. Under coronaudbruddet i 2020 blev We.Care endnu vigtigere, da mange mennesker var nødt til at søge hjælp og støtte på afstand på grund af social distancering og nedlukninger.

We.Care gør det nemt og bekvemt at få adgang til professionel psykologisk hjælp fra komforten i eget hjem. Platformen forbinder brugere med kvalificerede psykologer og terapeuter, der kan tilbyde individuelle samtaler, parterapi og gruppesessioner via videoopkald. We.Care fokuserer på at skabe en sikker og fortrolig onlineoplevelse og er et værdifuldt redskab til at styrke mental sundhed under coronaudbruddet og derudover.

Ved at inkludere We.Care som en del af din mentale sundhedsstrategi kan du få adgang til den professionelle hjælp, du har brug for, og samtidig overholde anbefalinger om social distancering. Dette gør det muligt for dig at arbejde proaktivt på din mentale sundhed og håndtere de udfordringer, der er forbundet med coronaudbruddet, på en effektiv og støttende måde.

Scroll to Top