HJørring Avis - Musik

Vingard udgiver debutalbum skrevet sammen med fans

Den danske singer-songwriter Vingard udgiver sit længe ventede debutalbum ‘In The Long Run’ d. 1. september. På albummet formår hun at forene den særlige nordjyske tristesse, der kun findes på de store vidder nord for Limfjorden, med sin store kærlighed til den amerikanske sangskrivertradition.

Forestil dig Tina Dickow på landevejen med en ustyrlig teenager på bagsædet og en bilradio, som kun spiller Amerikansk Country. Sådan lyder Vingards debutalbum ‘In The Long Run’, som udkommer d. 1. september. Med albummets 11 skæringer markerer hun sig for alvor som en sangskriver, der kan måle sig med udenlandske kollegaer som First Aid Kit og Grace Potter.

Og netop udlandet er noget, Vingard altid har haft sigtekornet skarpt rettet imod. Allerede som 15-årig skrev hun filmmusik til en tysk biograffilm, og siden da er det blevet til mere end 300 koncerter i både ind- og udland. Især det tyske publikum har taget godt imod hende – senest på hendes forårsturné, hvor flere af hendes koncerter var udsolgt. 

Skrevet med sine fans 

Nordjyden i Vingard har altid haft svært ved at være omdrejningspunkt i sine sange. Derfor flyttede hun til Berlin, hvor en vigtig proces begyndte: Hun ville lære at være i verden på sine egne præmisser og ikke at tage sig til takke med en tilværelse, hvor “fint nok” var nok. Med den læring fulgte også en lyst til at spejle sig i andre menneskers historier og et håb om, at andre også ville kunne spejle sig i hendes. Derfor endte hun med at søge inspiration til sangene på det nye album ved at indsamle livshistorier fra sine fans. 

“Det er rørende, hvor gavmilde folk har været med deres historier og dybeste følelser”, fortæller hun om den tid, hvor hun indsamlede fortællingerne gennem sine sociale medier. På 3 uger affødte det intet mindre end 25 nye sange. 

“I processen er det virkelig gået op for mig, hvor universelle vores oplevelser og følelser egentlig er som mennesker. Jeg kunne genkende utroligt mange af de historier, folk skrev til mig, og jeg håber, mine lyttere føler, at jeg har ydet dem retfærdighed i teksterne”, fortsætter hun.       

“In The Long Run” er produceret af Sigurd Zixten Gynnild, der har formået at iscenesætte Vingards vision med albummet på allerfineste vis. Missionen var at bevare sangenes oprindelige kvaliteter og ikke lade dem drukne i produktion og arrangementer. I sidste ende skal sangene nemlig kunne bære at blive præsenteret på scenen med intet andet end en guitar og Vingards vokal. “For mig virker det fjollet at lave musik, som er svært. Mine sange skal tale til folk øjeblikkeligt”, som hun siger.

Vingard holder reception for udgivelsen af albummet på på Douro Wine Bar i Aalborg den 01/09 kl. 16:00 – 19:00, og på hendes efterfølgende turné lægger hun bl.a. vejen forbi Kulturcenter Jammerbugt d. 23. november. 

Scroll to Top