Fødevarer - Hjørring Avis

Tvinges til at bruge penge fra undervisning på madpakker

I dag har flere skoler tvinges til at bruge penge fra undervisning på madpakker. Det skyldes, at flere børn har svært ved at betale for maden i skolekantinerne.

Ifølge en undersøgelse fra Skole- og Uddannelsesudvalget, som blev offentliggjort i 2018, er seks procent af eleverne i grundskolen ikke i stand til at betale for deres frokost, og de er nødt til at spise madpakker. Det har fået flere skoler til at bruge penge fra undervisning til at købe madpakker til de fattigere elever.

Udvalget anfører, at det er et problem, fordi de børn, der har brug for det mest, ofte får mindst. De påpeger, at det er vigtigt at sikre, at alle børn har adgang til en god og sund mad, uanset deres økonomiske situation.

Udvalget har derfor foreslået, at skolerne bør få ekstra penge til at købe madpakker til de fattigere elever. Dette vil hjælpe med at sikre, at alle børn har adgang til god og sund mad, og det vil også være med til at fremme et lige adgang til undervisning.

Som et resultat af undersøgelsen har flere skoler allerede begyndt at bruge penge fra undervisning til at købe madpakker til de fattigere elever. Det er et lille, men vigtigt skridt mod et mere lige læringsmiljø, hvor alle børn har adgang til den mad, de har brug for.

Scroll to Top