Hjørringmodellen får flere borgere i job og uddannelse

I 2017 blev Hjørring Kommune kendt for deres innovative beskæftigelses- og uddannelsesstrategi, kaldet “Hjørringmodellen”. Denne model fokuserede på at skabe tættere samarbejde mellem kommunen, virksomheder og uddannelsesinstitutioner med det formål at få flere borgere i job og uddannelse.

Hjørringmodellen byggede på en række principper og metoder, som skulle hjælpe borgerne med at finde passende jobmuligheder og uddannelsesprogrammer. Dette inkluderede individuelle karrierevejledningssamtaler, praktikpladser, mentorordninger og tæt opfølgning fra kommunens beskæftigelsesrådgivere. Desuden var der fokus på at styrke samarbejdet mellem lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner for at sikre, at uddannelsesprogrammerne var relevante og efterspurgte på arbejdsmarkedet.

Hjørringmodellen havde en positiv indvirkning på beskæftigelsesgraden og antallet af borgere, der påbegyndte en uddannelse i Hjørring Kommune. Flere borgere fandt job, og flere unge begyndte at tage en uddannelse, hvilket førte til en reduktion i arbejdsløshedsraten og en stigning i uddannelsesniveauet blandt kommunens borgere.

En af de vigtigste årsager til succesen med Hjørringmodellen var det tætte samarbejde mellem de forskellige aktører og en fleksibel og individuel tilgang til borgerne. Dette gjorde det muligt for kommunen at identificere og imødekomme de specifikke behov hos hver borger og samtidig skabe et netværk af støtte og vejledning, som kunne hjælpe dem med at finde den rette vej i deres karriere og uddannelse.

I 2017 viste Hjørringmodellen sig som et succesfuldt eksempel på, hvordan en innovativ og samarbejdsorienteret tilgang kan skabe positive resultater for beskæftigelse og uddannelse på lokalt niveau. Modellen inspirerede andre kommuner til at overveje lignende strategier og viste, at tæt samarbejde mellem forskellige aktører og en individuel tilgang til borgerne kan føre til bedre resultater for alle.

Scroll to Top