HJørring Avis - Musik

3. udgave af festivalen “stories” i Aalborg

I hjertet af Aalborg folder den intime musikfestival “stories” sig ud og præsenterer på sit 3. år en magisk symfoni af skandinaviske kunstnere. Med en særlig vægt på singer/songwriters, Americana og folk musik, bringer festivalen en følelse af nærvær og samhørighed til musikscenen.

To lokale ildsjæle tog initiativ til denne festival under de udfordrende tider, som corona-pandemien bragte med sig. Deres mål var klart: At skabe et samlingspunkt for musikere og publikum, hvor musik, viden og netværk kunne forenes. Dette initiativ tjener både som en bro mellem publikum og talentfulde kunstnere fra Danmark, Sverige, Norge og Færøerne og som et springbræt for
vækstlagsartister, der drømmer om at fordybe sig i scenen og skabe et netværk.

I år vil “stories” finde sted den 27. & 28. oktober, og plakaten er fyldt med stærke artister.

“Med en prisvenlig entré ønsker vi at gøre musikken tilgængelig for alle. Desuden giver vi musikere en unik chance for at udvide deres viden og netværk, som jeg klart vil opfordre dem til at gribe,” udtaler Tine Vingaard, initiativtager af ”stories”.

Festivalen byder også på tre særlige arrangementer:

16.10 Workshop for singer-songwriters (Songwriter Circles): En intensiv workshopdag, hvor 15-20 lovende sangskrivere får muligheden for at arbejde tæt sammen med den erfarne sangskriver Kajsa Vala. Med udgangspunkt i deltagernes eget materiale vil Kajsa Vala fungere som mentor og guide, og sammen vil de udforske nye kreative veje og udvikle enestående sange.

16.10 Paneldebat: Talk om musik, karriere og trivsel: En åbenhjertig diskussion om livet i musikbranchen i al sin mangfoldighed. Fokus ligger på at skabe et bæredygtigt liv som musiker, hvor balancen mellem personlig udvikling, økonomisk stabilitet og kunstnerisk kreativitet er afgørende elementer.

26.10 Gustaf Ljunggren møder Signhild, Charlotte-Amalie og Mads Høgsted: Som en del af Huset i Hasserisgades arrangementsserie “Songwriters Room,” præsenterer “stories” en unik aften, hvor Gustaf Ljunggren og nogle af de mest talentfulde lokale sangskrivere deler scenen. Denne koncertoplevelse sætter fokus på sangskrivernes håndværk og sange, og kunstnerne vil dele deres musik i sin reneste form.

“Stories” er ikke blot en musikfestival; det er en musikalsk fortælling om fællesskab og vækst. Kom og deltag i dette bemærkelsesværdige event, der hylder skandinavisk musik og skaber en unik plads for musikere og musikelskere i Nordjylland.

Oplev i år; Loud Tiger (dk), VILMA (dk), Ole Kirkeng (no), Silver Lining (no), Jens Hult (se), Dania O. Tausen (fo), Oskar Krusell (dk) og FAR (dk).

Scroll to Top